Vasaloppet

I måndags var det äntligen dags, som jag längtat! Första gången på säkert 15 år fick jag ge mig ut i skidspåret. Nej någon stjärna var jag inte och svårt var det men oj så roligt!! Det blev någon/några kilometer och jag kämpade på för att försöka hitta någon form av teknik. När solen var låg rätt försökte jag kolla min egen skugga för att se hur det såg ut men ändå svårt att förbättra något när man inte ens vet vad:)

Lika glad som jag var i måndags, lika ont har jag haft tisdag och idag. Mina iliopsoas är helt förstörda, jag måste hjälpa till med handen när jag ska flytta benet från gasen till bromsen när jag kör bil. Det är helt absurt sån träningsvärk!!


Nu ska jag försöka träna upp min stackars kropp och teknik så att jag inom ett par år kan ta mig igenom ett Vasalopp. Mamma har ju gjort det och då kan ju inte jag vara sämre:)

I går blev det vilodag från träning, hade en ortrolig huvudvärk efter jobbet och hade aldrig lyckats ta mig till gymmet. Det blev däremot ännu en premiär; jag var på basket för första gången i mitt liv. Det var LF Basket och Solna som spelade i Pontus. Trevligt att göra något nytt och få umgås med Eve och Signe bara vi tjejer...

Dagen träning blev ett snabbt 300 pass där jag körde följande upplägg:

25 latsdrag 41 kg
50 marklyft 40 kg varvade med 50 push-ups
50 floorwipes 40 kg varvat med boxjumps
25*2 enarms frivändning med press 10 kg
25 latsdag 41 kg

Gillar att växla två övningar, passet bli kortare och jag får en högre puls!

Helgens träning

Eftersom vi inte körde bodyrock varken onsdag eller torsdag förra veckan så slog vi ihop två pass när vi körde i fredags vilket kändes som en bra ide till vi hade kört 1/4 ungefär då vi (läs jag) tvärdog och ville gå hem. Var helt slut och hade ingen kraft alls men vi tog oss igenom hela (båda) passet och kunde med gott samvete gå hem och ramla ihop i soffan:)

Dessa två pass slog vi ihop och körde:
50 sek intervall, 10 sek vila per övning * 4 omgångar. Vilket innebär 18 minuters arbete ungefär och vi körde igenom båda passen två gånger.

1) 2 x Push-up’s + Burpee + Tuck Jump

2) 10 HIgh Knees + 10 Mountain Climbers

3) 2 x Push-Ups Jump Board (or Jump Over Bag )

4) 1 x Frog Jump + One Push-Ups

&

1) 1 x Push-Up + Clean & Press & Squat & Press

2) Lunge & Press – Left Leg

3) Lunge & Press – Right Leg

4) Side Jump, Centre Push Up, Side Jump

5) Single Arm Clean & Press – Left Arm  & Right Arm Alternate


I lördags så vilade jag helt från träning. Var barnvakt till sötaste Signe på dan och sedan blev det fika med stora familjen och sedan Sushi-buffe med Dante. Sushi är alltid gott men det är lite lätt pinsamt att gå på buffe med herr stor-i-maten. Tom han skämdes mot slutet när han varuppe över 50 bitar:) Det mest spännande är att det inte syns på honom alls att han äter som en elefant.
Igår var det morgonträning som gällde och det var återigen ett pyramidpass där man kör 10 reps per övning första varvet och sedan gå man neråt 9, 8, 7, 6 osv.


1) Keg squat right + squat jump

2) Keg squat left + squat jump

3) Weight hugger ("jägervilahopp")

4) High knees + Mountain climbers

5) Rotational Abs


Keg squaten är helt sjukt tunga att göra, det blir 180 squats totalt och det känns bra i benen idag vill jag lova.

Resten av söndagen spenderade vi med fika och umgänge med familjen:)

300

Min stackars Sara hade känningar av migrän så idag fick jag köra solo på gymmet. Eftersom vi gör Bodyrock utmaningen tillsammans så stoppade jag in ett 300 workout istället.
Gillar det passet eftersom jag får bestämma tempo själv. Jag kan göra det på 45 min, 30 min eller 15 min det är helt upp till mig.

Dagen träning:

15 min intervallöpning:
5 uppvärmning
5*45-15
5*30-30

25 * Latsdrag 41 kg
50 * Marklyft 42 kg
50 * Push-ups
50 * Floorwipes 42 kg
50 * Tuck jumps
25*2 Enarmsfrivändning med press 10 kg
25 * Latsdrag 41 kg

Det var ett par veckor sedan jag körde 300 senast men det känns ganska bra ändå, skulle behöva öka på marklyften och latsdragen men jag får sjuk pump i underarmarna så det är svårt att öka. Gillar inte remmar egentligen men jag kanske måste ge det en chans ändå?

Tycker ändå att det är roligare att köra det "traditionella" passet än att själv lägga in övningar och köra 300 reps. Bodyrock hade en variant på det som vi körde dag 1, den var också helt ok:)

Mina fina raggisar som Petra stickat till ...

img_7734 (MMS)

Mina fina raggisar som Petra stickat till mig:) TACK!!


Morgonträning

Imorse körde vi vårt tredje Bodyrock pass. Ett riktigt roligt snabbpass med både styrka och kondition:)

15* Squats med viktskiva
15* Plank Knee Tucks (30 totalt)
15* Soulder Press med viktskiva
15* Bentover Row med viktskiva

8*50 sek kondition (10 sek vila)
  • High knees
  • Burpees
  • Tuck jumps
  • osv
15* Squats med viktskiva
15* Pushups
15* Reverse Pull Ups


Skulle åkt skidor ikväll men känner mig fortfarande totalt slut i kroppen. Känns som jag spelat en tuff 90 min match i fotboll. Vet inte om jag kört igång för hårt, äter för lite eller om jag får för lite återhämtning. Kanske är det en blandning så ikväll har jag bara vilat och laddad upp med bra kost. Imorgon hoppas jag vakna upp och känner mig pigg och fräsch igen så jag kan fortsätta med utmaningen:)

Min hälsporre känns något bättre men jag känner ändå av den efter löppassen så fotbollsträningen får nog lov att vänta ett tag till :(

Imorgon (om jag känner mig pigg) väntar detta pass:


Skillnaden är att vi kör på gymmet och struntar i bikinin:)

Veckans träning

Vi har hunnit med två bodyrock pass sedan testet: ett i torsdags och ett i fredags (du hittar dessa två länkade nedan)

http://www.bodyrock.tv/2012/02/07/300-rep-fat-slaughter-workout-day-2-of-the-february-30-day-challenge/

Båda passen var pyramidpass där man gör alla övningar först 10 gånger och sedan går det neråt 9-8-7-6 osv ner till 1 rep per övning.

Passen innehåller väldigt mycket komplexa övningar där benen nästan alltid är med vilket innebär att man håller en hög puls genom hela träningen. Fredagens pass var riktigt tungt och pulsen ordentligt hög.

Nästa vecka är det dags för nästa testomgång vilket ska bli spännande. Har en känsla av att resultatet kan bli sämre. Har känt mig sliten i kroppen både lördag och idag så igår blev ettt dåligt försök till träning och idag har jag gått 1 h promenad och kört 30 min crosstrainer för att får lite blodgenomströmning i trötta och slaggiga muskler.

Vi gick promenaden imorse på Isbanan här i Luleå som brukar gå från hamn till hamn med några avstickare men eftersom det varit en varm vinter bortsett från förra veckan så är endast en del av banan öppen. D åkte skidskor men eftersom jag inte äger några så fick jag snällt gå:) Dags att investera i ett par långfärdsskidskor kanske?

Bergnäsbron var nästan helt täckt av dimma

En bred fin väg är uppskottad för skidskoåkning

Dante åkte i förväg in i dimman

Bodyrock.TV

Längesedan jag skrev något här, har varit mycket att göra och lite motivation till att blogga.

Nu känner jag dock att det faktiskt finns något att skriva om så den kommande månaden blir det lite mer aktivitet här på bloggen.

Min söta vän Sara och jag (och hennes minst lika söta fästman såklart) ska köra något som heter Bodyrock.tv 30 day challange. Det innebär att vi under 30 dagar kör olika träningpass dagligen (aktiv vila lördag och söndag). Passen är bestämda och läggs ut på Bodyrock.tv hemsida dagligen så är det bara att koncentrera sig på att kötta:)

Idag var det dags för deras Fit Test som används för att utvärdera effekten av träningen under månaden. Det var åtta min pure mjölsyra och flås kan jag lova.

Testet

Fit test innebär att man kör åtta övningar, 50 sek aktivitet och 10 sek vila 1 varv och gör så många repetitioner som möjligt per övning.

Övningarna+ reps jag klarade idag

1. Squat Jumps: 31 st
2. Push-ups: 22 st
3. Burpees: 17 st
4. High knees: 102 st
5. Jump Lunges: 23 st
6. Tuck Jumps: 25 st
7. Triceps dips: 23 st
8. Straight Abs: 24 st

Titta på länken om du vill se hur testet går till i verkligheten. Lägg märke till de minimalistiska kläderna som hon har på sig:)

Vårt första träningspass är redan utlagt för imorgon och vi känner oss laddade för passet:
300 rep Fat Slaughter Workout (en pyramidvariant på "300 workout" med bulgarian bag/kettelbell/hantel)