Dålig uppdatering...

... den senaste tiden. Har varit väldigt mycket med skola, jobb och träning den senaste tiden.

Maten fungerar än så länge väldigt bra. Känner sällan någon hunger alls på förmiddagen och jag är mycket piggare under hela dagen. Det svåraste är att äta mat senare på eftermiddagarna i skolan eftersom vi har lunch mellan 12-13 oftast. Nu försöker jag äta lunch vid den tiden än då eftersom jag annars måste slänga i mig maten på en kort rast.

Ni som vi läsa mer om PF kan gör det på Daniels blogg, det finns även massor av artiklar och annat att hitta på nätet. Kan återkomma med detta senare. http://mixedcorner.shapemeup.se/2011/01/19/periodisk-fasta-pf/




Jag jobbade fredag, lördag och söndag förra veckan. Gillar helgerna även om man jobbar själv. Känns som om man kan göra allt i sin takt och på sitt sätt. Riktig kontrollmänniska är jag, vill gärna städa själv så jag vet att det blir rätt:) Konditionsmaskinerna är mina bäbisar, jag gillar när det ser bra ut på/runt cardion. Damsuga på/under/runt löparbanden, svabba och torka dem tar tid men det är underbart när det är klart.

Hade en instruktion med en tjej i söndags som verkligen imponerade på mig. Hon var 26 år gammal från Serbien och hade varit i Sverige i ungefär ett år. Hon pratade bättre svenska än många som är födda här och hon pluggade stenhårt för att kunna läsa språkjuridik på Universitetet. Det är inspirerande att träffa människor som inte har det så förspänt som vi har det i Sverige men som verkligen lägger ner sin själ för att lyckas med något. Jag hejar på henne!







I skolan har vi just nu Hälsoprofilsbedömning. Det är väldigt roligt att få arbeta praktiskt igen och detta är något som jag känner att jag faktiskt kan använda i framtiden.

Igår hade vi lite teoretisk bakgrund och så fick vi se hur ett cykeltest går till. Idag fick vi testa både cykling, blodtrycksmätning och skelettmätning på varandra. Det är inte så lätt att mäta skelett eller ta blodtryck men efter några gånger så lär det sitta utan att man gör illa sin kund:)

Imorgon ska vi gå igenom dataprogrammet som tillhör HPB. Skönt att slippa räkna och kolla tabeller själv även om man lär sig bra när man gör allt manuellt.



Skriver mer om HPB senare. Nu är det läxa och träning som gäller resterande kvällen.

 


Nytt år, nya möjligheter

Nu var det ett nytt år och jag har hunnit blir 25 år gammal. Självklart så innebär det här med nytt år alltid en känsla av att ingenting är omöjligt och i år är inget undantag.

Jag gillar att testa nya saker och det är precis vad jag ska göra. Daniel ska tävla i Classic Bodybuildning i april och har precis påbörjat sin diet. Rolig som man är så lyckades jag vid något svagt ögonblick kläcka ur mig att jag också skulle dieta samtidigt som honom. Sagt är sagt och här sitter jag nu 7 dagar in i dieten och mår ganska bra. Vi kör Periodisk fasta, vilket innebär att vi fastar minst 16 timmar om dagen. För mig innebär det i praktiken att jag är mitt första målmat om dagen rint 14.00-15.00 och mitt sista mål 21.00. Det gör att jag kan äta större måltider när jag äter och blir ordentlig mätt varje gång.

Känner inte av så mycket ännu mer än att jag fryser om händer och fötter samtidigt som jag haft svårt att sova de första dagarna. Nu börjar jag landa och mår väldigt bra. Är inte alls hungrig någon gång under dagen och det är skönt att kunna äta sig ordentligt mätt när man väl äter.

Återkommer med lite mer om Periodisk fasta, mål och förutsättningar senare.







10-12-27

Daniel och jag förlovade oss under USA-resan. Det var bestämt sedan tidigare och ringarna låg i säkert förvar redan när vi lyfte från Arlanda. Vi hade till och med bestämt datum, 27 december.

När vi vaknade den 27/12 trodde vi knappt våra ögon, det hade varit relativt dåligt (mulet) väder dagen innan, nu sken solen och det var klarblå himmel. Det var precis som om det var meningen att vi skulle förlova oss just den dagen.



Utsikten



Utsikten åt andra hållet



...




Första bilden som nyförlovade



På kvällen blev vi bjudna på förlovningsmiddag och champagne av mina föräldrar och bror:) Tack!







USA forts

Nyårsafton och nyårsdagen spenderades i San Fransisco med shopping, god mat och turistande. Jag gillar storstäder, det finns mycket att se och gillar pulsen som blir i en stor stad. Tyvärr så var vi väldigt påverkade av tidsomställningen hela veckan så vi höll oss endast vakna till halv elva på nyårskvällen. Vi var ändå väldigt nöjda med dagen och kvällen i SF så det gjorde inte särskilt mycket.


SF är en cool stad med massor av branta backar


Lite italienska inslag hittade vi också



Lombard Street, en känd krokig gata i SF



Massa roliga affärer, färgglada om inte annat



Vi bodde nere i Fishermans Wharf, fiskehamnen



Daniel och jag. Alcatraz i bakgrunden



Fotografering i bilen




Golden Gate br åkte vi över



Vi spenderade större delen av nyårsafton med shopping i SF, hann ta lite bilder också



Titta backen i bakgrunden



Trots att det var nyårsafton var det väldigt mycket folk ute och shoppade



En av få bilder där jag lyckades få alla tre att se glada ut samtidigt:) Daniel, mamma och pappa



På tolvslaget hemma i Sverige (kl 15.00 i SF) åkte vi en av de gamla spårvagnarna där man hänger utanför



Hittade min egna båt i hamnen




Lekte med kameran på kvällen




Inte ofta man ser palmer och julgran ihop




Backigt värre



...




Bara Daniel som lyssnade på mina direktiv om att titta i kameran och le:)



Spårvagnen vi åkte med


Som sagt så hade vi det underbart på semestern och visst längtar man tillbaka lite. Känns som om det blir vardag lite för fort. Å andra sidan går det inte att njuta av ledighet på samma sätt om man inte har någon vardag att jämföra med.

Nu är det skola och jobb som gäller hela våren. Har lite roliga saker på gång så vi ska nog överleva fram till sommaren:)












USA

Som jag redan nämnt så hade vi en underbar resa som bjöd på skidsemester, shopping och storstadsightseeing. Det var en resa som bjöd på massor av fina minnen och roliga händelser. Svårt att sitta och beskriva allt genom endast ord så jag tänkte göra en bilddagbok. Alltid roligare att se bilder än att sitta och läsa rakt upp och ned.


Daniel på Arlanda. Trots problemen i flygtrafiken så lyckades vi komma till både Frankfurt och San Fransisco med endast 1 h försening. I Fraktfurt Mötte vi även upp mina föräldrar.




Pappa och Daniel på flygplatsen i SF. Lagom trötta efter 13 h flygning och 9 h tidsomställning



Soluppgång över Lake Tahoe. Utsikten från lägenheten vi hyrde i Tahoe City. Ungefär fyra timmars bilresa från SF.



På promenad genom Tahoe City första dagen. Den lilla staden består mest av banker, caféer och sportshoper med skiduthyrning. Daniel, mamma, Christian (bror) och pappa poserar



Det söta lilla torget med kyrkan.



Familjen Ekstrand framför Lake Tahoe. Jag har redan hunnit shoppa lite, ett par skidbyxor. Tack pappa!



Jag tillsammans med mina boys (brorsan och Daniel). Bilden är tagen utanför Christians dorm på skolan. Han har pluggat där en termin och har en kvar.



Skolans logga



Bilden är tagen från en utsiktsplats i Incline. Var helt underbart väder som ni kan se och utsikten var hisnande.


Andra sidan av sjön



Vårt svenska julbord. Vi valde att vara hemma i lägenheten på julafton och lagade ett provisoriskt julbord med egengjorda köttbullar, brysselkål, ägg, lax och julskinka



Julklappsspelen som användes flitigt under semestern. Bjöd på många skratt och mycket frustration:)



Jultomten hittade oss i USA och även en lite julgran lyckades vi fixa



"Vårt" lilla internet café vi hittade



Vi bodde precis bredvid brandstationen i Tahoe City



6 st skiddagar hade vi. Det var helt underbart att få åka lite. Daniel imponerade oss på bräda och vi bara njöt av all fin skidåkning vi fick. Fin utsikt var det också



Daniel och mamma uppe på toppen KT22. Daniels favoritbacke:)



Brorsan, mamma och Daniel vid vår favoritbacke. Lake Tahoe i bakgrunden



Vid botten av samma backe låg ett fräckt hotell. Här sitter vi på uteserveringen och kollar in den mysiga öppna brasan. Kändes riktigt amerikanskt med grill och öppen spis



Daniel poserar i backen med sjön i bakgrunden. Denna dag var vi i Homewood och åkte skidor



Daniel med Christian och pappa i bakgrunden



Dags för lunchbreak i Alpine Meadows. Soppa blev det nästan alla dagar. Perfekt lunch i skidbacken om du frågar oss.



Pappa och mamma i backen



Snyggingar poserar återigen framför Lake Tahoe. Bilden tagen i Alpine Meadows



Christian i liften. Tyvärr så håller inte liftsystemen i USA (iaf inte där vi var) samma kvalite som i Europa. Liftarna var långsamma, saknade fotstöd och inte en enda lift hade bubbla:)



Daniel



Pappa och mamma hittade ett fint träd att mysa under:)



Daniel hittade en tänkarstol. Squaw Valley var värd för vinter OS 1960 och hela området lever verkligen på sviterna efter det. Det är en lite by uppbyggd nere vid basen av berget som är supermysig. Det finns restauranger, caféer, affärer och lägenhetshus.



Pappa och Christian på väg upp i kabinen



Duktiga modeller som ställer upp sig så fint



Behöver nog inte ens beskriva hur fint det var



Jag på högsta toppen i Squaw Valley



...



Statyn står när man svänger av vägen in till Squaw..



Här har jag lurat upp Daniel i den svåraste delen av berget och det visade sig att den va helt opistad så det blev off-pist åkning i riktigt djup snö hela vägen ner (mjölksyra javisst)



Så här såg backen ut nerifrån, här var det ganska uppkört men längre upp var det ganska orörd snö och på ett ställe hade det gått en minilavin



Nere vid hotellet kunde man även bada i en utomhuspool..



Uteserveringen vid hotellet


Fortsättning följer....



Tillbaka till verkligheten...

Nu är vi tillbaka i Sverige efter en helt underbar semester på andra sidan Atlanten. Vi har haft det helt fantastiskt och supermysigt.

Jobbar hela den här veckan men håller på att fixa med bilder så det kommer förhoppningsvis ett inlägg om resan snart!

Bjuder på ett smakprov:








RSS 2.0