LCHF-doktorn från sin sämsta sida

Aftonbladet är ingen bra källa när det gäller träning, kost och hälsa men ibland blir jag så trött. Häromdagen hittade jag en artikel där Annika Dahlqvist beskriver hur frukt och grönsaker är onödigt att äta. Annika Dahlqvist är den läkare som främst förespråkar LCHF (low carb high fat) som innebär att man äter en kost som är fettrik och proteinrik samtidigt som man Mer eller mindre utesluter kolhydrater.

I artikeln säger Dahlqvist att det INTE är bristen på frukt och grönt som är problemet med ungas kosthållning. Hon säger att det är den stora mängden skräpmat som är boven i dramat. Jag kan till viss del hålla med om att skräpmaten är ett problem men anser att frukt och grönt ett bra alternativ för att minska på mängden skräpmat.

Annika fortsätter genom att säga att frukt och till viss del grönsaker är dåligt för oss då våra tarmar måste arbeta hårt för att ta hand om just dessa livsmedel. I frukt och grönt finns det fiber som sätter igång tarmarna. Visst får det arbeta och vi behöver inte överdriva vårt intag av fibrer men man får inte glömma att våra tarmar mår bra av att få arbeta. Fibrer håller vår mage i trim. Jag har absolut inga problem men dieten LCHF egentligen. Funkar den så kör hårt men den passar långt ifrån alla. Att gå ut och säga att ungdomar inte ska äta frukt och grönt tycker jag är dumt eftersom många unga inte äter bra idag. Frukt och grönsaker kommer aldrig skada!!

Artikeln

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13362694.ab

Det rasslar inte, det skramlar!

När vi körde hinderbana i veckan så stod det på några högre hinder de inte var för tjejer. Lite löjligt tyckte jag och körde dem ändå. Senare var vi och spelade minigolf med bästa Sara och Kristian. Då fick historien en lite tvist. Anledningen till att tjejer ska unvika de höga hinderna är att äggstockarna riskerar att lossna (!) vid upprepade hopp från högre höjder.

Vid närmare eftertanke kommer jag nog undvika de högra höjderna nästa gång!

Mumsigt med vattenmelon:)

img_0882 (MMS)

Mumsigt med vattenmelon:)


Träning och jobb

Inatt gjorde jag min första natt på jobbet. Vaken natt på ett äldreboende. Det var en relativt lugn natt som dock avslutades på ett mer dramatiskt vis med en dam som fick åka akut till sjukhus.

Träningen går bra. Min hälsporre, som besvärat mig sedan slutet av vårens fotbollssäsong, börjar sakta ge med sig! Jag har vilat från löpning i två veckor och endast kör cykel och simning. Idag ska jag ändå ge mig på ett löppass! Jag kör styrka ungefär fyra till fem gånger i veckan nu under uppehållet! Det är väl det enda som är positivt med att vi har uppehåll med fotbollen!

I tisdags testade vi på ett pass på hinderbanan i Boden! Det var duktigt jobbigt och jag har ordentliga blåmärken på insidan lår och bra träningsvärk i utsidan :)

Fin dikt om styrka

Det är försent att be om förlåtelse nu
när allt redan är förstört

Det är för sent att säga ordet förlåt nu
du har redan plåstrat om dina sår
sett ärrvävnad bildas

Jag är intolerant och illusorisk
Full av drömmar jag aldrig kan uppnå
saknar jag empati?

Du är starkare än jag
på din resa genom haven
Du har en mindre båt
men sitter med säkerhet i fören.
Det är du som styr min väg
över hav som stormar och ilar kallt
Jag bara flyter runt, låtsas vara stark

Men din hud är täckt av ärr
Starkare än berg
Jag kommer inte igenom här


Så du må se missformad ut
som ett tragiskt offer
Men du står ensam stark

själv i fören


Drömpraktik

Till hösten går vi på 3 månaders praktik i skolan. Jag har fått en riktig drömpraktik på Norrbottens Idrottsförbund och Sisu i Luleå. Tanken är att jag ska driva ett projekt själv och sedan få avsluta ett redan påbörjat projekt. En känsla av att komma hem och verkligen hitta rätt väg i livet.

Jag vet att det är utbildning inom idrott och hälsa är det som jag vill arbeta med. Nu har jag fått ett ypperligt tillfälle att visa vad jag går för! Upp till bevis!

Innan det är dags för praktik ska tre veckors sommarjobb i Luleå, em månads skola och en höstsäsong med fotbollen avklaras på bästa sätt!

RSS 2.0