Nu är det nära:)

Imorgon kl 10 lyfter planet från Arlanda (förhoppningsvis). Nu har jag packat, städat och diskat så nu återstår bara en skön dusch och en god natts sömn så är vi redo för USA.

Ska bli mysigt att träffa mamma, pappa och Christian och bara få umgås ett par dagar. Skidåkningen ser jag verkligen fram emot. Var nästan två år sedan sist och det kryper lite i benen. Spännande att se baben på bräda också, kan bli många skratt i backen.






GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

Njut av helgerna, ät massor av julmat och ta hand om varandra!

Återkommer i januari med nya äventyr och spännande projekt:)




Update

Idag är det måndag och det är bara en dag kvar innan vi åker till USA för lite julfirande. Nu känns det bara som en lång väntan till onsdag morgon och avfärd.

Helgen har varit bra. Fullt upp och tiden har gått väldigt fort. I lördags var det fotbollscup nästan hela dagen och fem matcher spelades. Gillar inte att spela inomhus men det var riktigt roligt. Vi gick tyvärr inte vidare men två vinster, två oavgjorda och en förlust var klart godkänt med tanke på motståndet.

Igår var jag och hälsade på min morbror ute på Lidingö. Var roligt att se hur han bor och bara umgås lite. Vi ses inte särskilt ofta även om vi nu bor ganska nära varandra. Hoppas på bättring efter nyår! Jag blev bjuden på massor av god mat och efterrätt. Det var dessutom mysigt att få åka de pittoreska tågen som går ut på Lidingö. (Tyvärr glömde jag min kamera).


Vinter


Idag började vi en ny kurs i skolan; stress och sömn. Efter ett halvår med mycket repetition ska det bli roligt att läsa något som jag inte pluggat så mycket tidigare. Det är en luddigt ämnen men jag tror att det är VÄLDIGT nyttigt och användbart i vår bransch. Vi lever i ett stressat samhälle där sömn är en bristvara och allt snurrar på i en väldig fart. Hoppas att det blir en givande kurs som vi får mycket användning av i framtiden både för eget bruk och i vår yrkesroll.



Bildkollage 2010








SAFE-styrketräningsinstruktör

Idag var det äntligen dags för det praktiska och teoretiska instruktörsprovet. Har väntat hela veckan för att få det gjort. Har nog aldrig längtat så mycket efter en torsdag lunch:)

Det var en nervös dam som satte sig på tåget tidigt imorse för att åka till SATS Uppsala. Som tur var hade jag fått den första tiden kl 08.00 och behövde inte vänta särskilt länge. Både det praktiska och teoretiska var klart innan lunch.

Varför jag egentligen var nervös för det praktiska vet jag inte riktigt. Tror att mycket handlade om att det kändes som att spela teater när vi var tvungna att instruera någon annan i klassen. Känner mig aldrig nervös inför instruktionerna på jobbet men detta var värre. Självklart känns det lite konstigt när någon går efter och kontrollerar en samtidigt som de ställer frågor som man aldrig får från en kund.

Jag hade tur och fick vara med Christian i min klass som är en väldigt duktig och trygg instruktör. Eftersom han fick börja hann jag lugna ner mig lite och hans lugn smittade av sig på mig. När det var min tur kändes det som om jag aldrig gjort annat än instruerat i gymmet. Kände mig väldigt trygg. Det blev högsta betyg för oss båda och det var en enorm lättnad efteråt.

Det teoretiska provet får vi inte resultat på förrän efter jul men det kändes väldigt bra. Kunde alla frågor och känner mig säker på att jag har klarat den. Därmed kan jag nu kalla mig licensierad styrketräningsinstruktör. Inte helt fel så här innan jul:)


Min titel efter avklarad utbildning

Eftermiddagen har jag spenderat med mina underbara gudbarn Nellie och Lucas och deras fina mamma och mormor. Det är mysigt att kunna träffas lite oftare nu sedan vi flyttade hit men det blir ändå inte lika ofta som jag skulle vilja. Hoppas det blir bättre till våren så vi kan umgås mer. Så roligt att se dem utvecklas och växa från gång till gång. Nellie är så söt och väldigt smart och rolig. Hon är en riktig teaterapa som gärna håller låda. Lucas är inte så gammal men han är superskön när han skrattar åt allt och bara vill stå upp och röra sig hela tiden (tungt för hans mamma som måste hålla i honom dock) :)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och njuta av att denna dan gick bra. Imorgon tar vi nya tag med träning och mys med vänner.



Snart bara en vecka kvar...

...tills vi sitter på planet till USA och en efterlängtad semester. Har inte riktigt fattat att de snart är dags men längtar riktigt mycket. Det ska bli overkligt skönt att få komma iväg och umgås och åka skidor.


Latemar Italien


Italien


Som vanligt innan jul är det massor som ska fixas och det är nästan mer eftersom vi ska åka bort. Visumpapper och biljetter ska skrivas ut, vi ska växla pengar, packa och fixa. Känner mig inte särskilt stressad än men det kommer säkert ju närmare vi kommer avresan.

På torsdag har jag min sista tenta innan jul, praktisk instruktion i gymmet och teoretiskt prov. Känner mig inte nervös eller orolig för denna heller. Känns som om jag kan det mesta och ska klara av ett G iaf. VG vet jag inte, beror på vilken nivå det är på den praktiska delen.

Lördag spelar jag cup med fotbollen. Inomhus är inte en favorit hos mig men det är bara att bita ihop några matcher och sedan börja ladda för en utomhussäsong.

Söndag ska jag till Lidingö och träffa min morbror. Ska bli roligt att ses och se hur han bor. Vi träffas inte så ofta så det ska bli skönt att ses i lugn och ro bara han och jag.


Längtar



Crossfit

Idag har jag testat Crossfit för första gången. Det var Ulrika i min klass som hade fixat så att vi kunde komma och testa på ett pass i Uppsala. Det väl inga förväntningar direkt men det var riktigt roligt och riktigt jobbigt.

Information om Crossfit

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design. Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i CrossFit-träningspass.

Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas!

Det är sällan ett pass är längre än 30min. Variationen i övningarna är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m.

Informationen är tagen från: http://www.crossfitnordic.se/vad-ar-crossfit/



http://www.oklandtraining.org/cardiowithkettlebells.htm

Det fick göra på vårt pass (detta kan skilja väldigt mycket från pass till pass) var en uppvärmning med löpning och lite olika rörelsemoment/stykremoment. Efter det fick vi en genomgång av teknik i benböj och swing med kettlebells (se bilden ovanför).

Själva passet bestod av 7:an. 7 AMRAP (as many rounds as possible), detta innebar att vi skulle göra 7 st swings med kettlebells, 7 st burpees (ner platt på marken och snbbt upp i ett upphopp) och 7 st benböj i en runda och sedan under 7 min klara så många rundor som möjligt.

Riktigt jobbigt men väldigt roligt! Var helt slut efter två minuter och tänkte att detta går aldrig men det var bara att bita ihop och köra vidare.

Crossfit är något jag tänker köra igen och kan varmt rekomendera träningsformen till alla. Det spelar ingen roll om du är inte tränat så mycket innan, du kör efter din förmåga. Detta är rolig och varierande träning och perfekt för en helkroppsaktivering. TESTA!



Träning

Har varit förkyld ett tag och har därför tränat mindre än vanligt. Nu är jag frisk och de senaste två dagarna har jag kört två kortare löppass för att komma igång. Det är lätt att köra igång hårt från början men det är mycket träning och annat framöver så det är bättre att köra en mjukstart.

Måndag

  • 6 km löpning
  • Snitthastighet 11,2 (löpband)
  • 2 km incline 2,5
  • 350 kcal

Tisdag

  • Total sträcka 5 km
  • Total tid 26 min
  • 10 st 30/30 intervaller på hastighet 16,5

Imorgon är det fotbollsträning och jag tänkte slänga in ett styrkepass på dan då jag ändå jobbar. Bröst, triceps och axlar tänkte jag köra.





Födelsedagskalas

I söndags fyllde min vän Janina år och vi var där på mat/fika/tårt-kalas. Vi fick massor att äta och dricka och lite tid att bara sitta och umgås några timmar. Ibland är det skönt att bara vara och inte hitta på en massa saker.


Födelsedagsbarnet själv (självklart pratandes i sin Ivän)



Det juliga kakfatet



Så här glad blir man av tårta



Julkänsla



Fina Karin



Janina med vantarna hon fick av oss





Lördagen...

... eftermiddag spenderade vi på stan men shopping, mat och mys. Har inte varit mycket i stan sedan vi flyttade hit så det var roligt att bara kunna gå runt och ta det lugnt. Gillar storstäder runt jul, massor av fina ljus och mysiga skyltningar. Tyvärr så är det väldigt mycket folk så ibland blir det nästa klaustrofobiskt i affärerna men det får man ju bara stå ut med. Köpte ett par underbart skönt fleecesulor att ha i skorna. Ett av mina bättre köp på länge, att vara varm om fötterna är det bästa under vintern.


Det var en fin vinterdag igår



Daniel och hans mamma Gunnel



Solen var framme



Innan det var dags för konsert var vi och åt mat på ett ställe som jag inte minns vad det hette men mätta blev vi iaf. Plankstek och pasta bjöds det på. Kaffe och efterrätt tog vi på NK tillsammans med resten av Stockholms befolkning kändes det som.

Det bästa med Stockholm är att utbudet är enormt när det gäller allt. Du kan få vad du vill när du vill.



Stockholm by night


Daniel grimaserar



Julgranen på NK



Kvällen avslutades på Cirkus med musikalen "We will Rock you". Jag har lyssnat en del på Queen då deras låtar ofta spelas här hemma. Musikalen var riktigt bra; duktiga artister, sångare och dansare. Musik är både roligt och mäktigt live. Kan inte säga att jag varit på många musikaler och gillar det forumet. Ännu roligare med Rock-musikal:)



På spårvagnen ut till Djurgården fick man inte röka men det var tillåtet att hålla i sig:)



Cirkus




Jobb, skola, julmingel och musikal...

Idag har jag jobbat 06.30 - 15.00. Var en lugn och trevlig dag på jobbet. Fick dock skratta ordentligt när en av våra sköna kunder Kenta låser in sina nycklar i skåpet. Han får låna bultsaxen för att klippa upp låset men kommer 10 min senare ut från omklädningsrummet med själva regeln som man hänger låset i. Han får låna allt från skruvmejsel till hammare och kofot innan Anna bestämmer sig för att följa med och hjälpa honom. Hon kommer snart ut med hela skåpdörren i famnen. Då har Kenta tröttnat och tagit kofoten till hjälp för att bända upp gångjärnen och sedan "skruva" av hela dörren. Det var ett bra tag sedan jag skrattade så mycket. Han ska i fortsättningen inte ha ett skåp med dörr utan vi ska hänga upp en gardin framför skåpet så inga fler olyckor händer:)


Ett av omklädningsrummen på jobbet


Imorgon är det återigen skolan och praktiskt på SATS i Uppsala. Det blir en heldag från 09.30 till 18.00. Det är riktigt roligt att få vara i gymmet och väldigt nyttigt att träna både egen teknik och att instruera andra. Senaste lektionen fick vi köra ett cirkelträningspass men knäböj, raka marklyft, hälsande hunden, traditionella marklyft, låg rodd men gummiband, utfallsgång, pullover på bänk, tåhävningar och hopp med vändning. Jobbigt men riktigt roligt. Finns inget bättre än cirkelträning när det gäller styrketräning tycker jag.

Efter skolan imorgon ska jag direkt till Actic Regeringsgatan för julmingel med jobbet. Har inte en aning vad detta innebär men det ska ändå bli roligt att hitta på något och träffa lite folk.

På lördag ska vi på "We will Rock you"-musikalen tillsammans med Daniels mamma som är nere i Stockholm och hälsar på. Det var längesedan jag var på musikal så det ska bli roligt. Det blir middag och mys på stan innan så jag har höga förväntningar på en bra kväll.




Tacksam

I eftermiddags tappade jag min plånbok på bussen hem (kanske ett straff för att jag tog bussen istället för att gå hem). I plånboken hade jag ALLT; bankkort, två tågkort, CSN-kort, körkort och alla andra kort man behöver. Det fanns även kontanter och lite annat smått och gott.

Hann tänka alla fula ord som finns, ringa och beklaga mig för D och grubbla på hur jag ska kunna transportera mig de närmaste dagarna. Sur och grinig som jag var lyssnade jag ändå på Daniel när han sa åt mig att ringa SL och kolla med dem. Efter mång om och men fick jag iaf tag i bussgaraget men självklart hade de inte fått in någon plånbok. Känner mig vid det här laget aningen bitter på livet och hittar på massa teorier om hur universum försöker göra mitt liv jobbigt.

Just när jag är på väg att ge upp ringer bussgaraget upp mig och en skrattande mans röst säger;

- Hej Josephine! Är det du som är så slarvig att du tappar din plånbok på bussen?

Aldrig har jag varit så tacksam för att någon kallat mig slarvig:) Jag frågar snällt om jag får komma och hämta min plånbok direkt och han säger fortfarande lika skrattande att jag är mer än välkommen. Lyckas fixa en sms biljett precis innan min mobil dör helt och tar mig till bussgaraget som ligger en bra bit från var vi bor.

Hämtar min plånbok av den skrattande mannen som fortfarande tycker att det är roligt att driva med mig 40 min efter vårt telefonsamtal (jag bjuder gladeligen på det). När jag väl har min kära bruna plånbok i säkert förvar i jackfickan inser jag att jag är långt från centrum och att bussarna inte går särskilt ofta. Står där i valet och kvalet om jag ska börja gå eller vänta en halvtimme på bussen. Då stannar en buss med skylten "Ej i trafik" och den söta snälla busschauffören frågar om jag vill åka med till stationen. Kan inte beskriva min tacksamhet.

Nu tar jag tillbaka alla fula ord och elaka tankar om universum och hoppas att det inte händer något sådant här imorgon bara för att jag var dum idag. Hoppas hoppas hoppas!!


Tänder ett ljus för alla snälla och ärliga (och skrattande) människor



Bilder










Så här fint var det när jag gick till tåget häromdagen:) Mysigt med snö och kallt...



1 år och 6 månader...

... har det gått sedan Daniel och jag blev ett par (officiellt iaf). Tiden har gått väldigt fort och det känns som hundra år sedan vi blev tillsammans. Det var sommar och 30 grader varmt i Halmstad, nu är det -15 och snö här i Stockholm. Det som inte har förändrats är hur bra vi har det tillsammans. Vi lever ihop, jobbar ihop, har en söt Råtta ihop och skrattar ihop. Det känns så enkelt större delen av tiden även om vi har våra duster ibland. Vet att jag har hittat min prins och är oändligt tacksam för det<3

Sann kärlek kan inte döljas - spanskt ordspråk




Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge - okänd




RSS 2.0